Aikido voor kinderen

foto-kids-klein

Aikido geeft kinderen een manier om zichzelf, hun omgeving en hun lichaam te leren kennen. Beweging en ontwikkeling van het kind zijn erg verbonden met elkaar. Aikido leert de beweging in harmonie met zichzelf en de omgeving.

Kinderen trainen in een vriendelijke omgeving. De speciaal gekwalificeerde instructeurs gebruiken spelletjes, technieken en valbreken om de kinderen te leren om zichzelf te verdedigen zonder de anderen te kwetsen.

Het is moeilijk om Aikido in een paar woorden te omschrijven. De beste manier om dit te begrijpen is om een bezoek te brengen aan de dojo, een les mee te doen en zelf te beslissen wat de toegevoegde waarde van Aikido kan zijn voor een kind.

In tegenstelling tot de traditionele gevechtssporten, leert de defensieve structuur van Aikido kinderen hoe NIET te vechten. Aikido helpt hen om te gaan met de moeilijke en vaak stressvolle situaties in een relaxte, assertieve manier.

Aikido vraagt geen sterkte fysiek of sterke spieren. Er zijn geen wedstrijden of toernooien dus het kind hoeft zich nooit te “verdedigen” tegen klasgenoten of nerveus zijn om te verliezen van anderen.

VEILIGHEIDS VOORDELEN

Aikido technieken zijn ontworpen om effectief te zijn zonder destructief te zijn. Het jeugdprogramma leert kinderen dan ook:
– Gevaarlijke situaties te vermijden
– Om te gaan met agressiviteit
– Agressie te neutraliseren
Een andere belangrijk onderdeel van Aikido is Ukemi ofwel valbreken. Kinderen leren te rollen en veilig te vallen, dit is een waardevolle les in een ruwe wereld.

ATLETISCHE VOORDELEN
Aikido training bevordert sterkte, balans, fysieke coordinatie en flexibiliteit.

SOCIALE VOORDELEN
Aikido leert kinderen hoe samen te werken en van elkaar te leren.

Trainingstijden en locatie:

Sporthal Markkant
Markkant 3
4906 KB Oosterhout

Dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur

Contributie € 20,- per maand.

Inschrijving mogelijk via mail: frank@aikidocentrumgroenen.nl

Plugin by: Free Online Movies