DAF summer school

Tijdens de zomerschool werd er twee dagen lesgegeven door Bruno Gonzalez. Bruno gaf heldere concepten waarmee men moest werken. Dit waren onder andere het zien van een situatie zodat er een juiste beslissing op het juiste moment gemaakt kan worden. Daarnaast is het aan uke om de situatie te bekijken en posities innemen die de acties van tori annuleren. Dit betekend niet dat er geblokkeerd moet worden, maar er moet op zo’n manier bewogen worden dat tori zijn actie niet meer kan maken en dus eerder de beslissing had moeten nemen of een andere beslissing moet nemen. Dit klinkt makkelijk maar bleek in de training erg lastig. Vaak anticiperen we teveel en zien we niet hoe de situatie echt in elkaar steekt. Wilko ging hierop door, en accentueerde de beslissingsmomenten. Een belangrijk onderdeel van de training tijdens de lessen van Wilko was het aangaan van een interactie doormiddel van irimi. Ook dit jaar was het weer een zeer leerzame zomerschool. Weer voldoende inspiratie voor het nieuwe seizoen. Vandaag en zaterdag is de zomerschool nog bezig, dus pak nog wat lessen mee.

DAF Summer School

Jeugd examens, iedereen geslaagd.

Afgelopen dinsdag waren de jeugdexamens in Oosterhout. De jeugd heeft het afgelopen seizoen hard getraind en dat was duidelijk te zien.
De les werd geopend met het groeten, waarna de ietswat zenuwachtige Aikidoka’s begonnen met hun examen. Dat viel niet mee met zoveel ouders, opa’s en oma’s die eens komen kijken wat je allemaal kan.
Maar desondanks liet iedereen goede (val)technieken zien, en is iedereen geslaagd.

Jeugd examens 201413e kyu

Mark Antonissen

Dirk Bakker

Tycho van Dijk

Wouter Groenestijn

 

12e Kyu

Kees van Dommelen

Yonne Radstake

 

10e kyu (oranje band)

Emin Delic

Rijk de Groot

 

8e kyu

Kevin Roeven

 

Speciaal examen Stoten

Rune Rutters

 

Allen van harte gefeliciteerd.

Geslaagde Aikido examens

Op zondag 22 juni werden de regionale examens gehouden in Venlo. Al vroeg in de ochtend moest iedereen vertrekken, want het is natuurlijk wel een stukje rijden. Om 10:00 uur begon de training, met dit keer het thema Tachi waza en Suwari waza. Door Eloy, René en Frank werd op heldere wijze de geschiedenis, het nut en de relatie van Suwari waza en Tachi waza uitgelegd. Na een intensieve training van 2 en een half uur begonnen de examens. We hebben een stijgende lijn gezien in de kwaliteit van de examens, en daarover zijn de leraren zeer te spreken. Iedereen was dan ook geslaagd voor zijn of haar examen. De geslaagden in Bredan en Oosterhout zijn:

6e KYU
Maurice Heijmans
Jan van Dommelen

5e KYU
Youri Nijhoft

2e KYU
Arno Nieuwstad

Allemaal van harte gefeliciteerd!

Laatste trainingen voor de vakantie

De laatste training voor de vakantie zal zijn op:

8 juli 2014 voor Oosterhout

10 juli 2014 voor Breda

 

Kijk regelmatig op de site wanneer de trainingen weer beginnen…

Jeugd Examens

Op dinsdag 8 juli houden we de jeugdexamens.

De volgende jeugdleden gaan examen doen:

 

13e kyu

Mark Antonissen

Dirk Bakker

Tycho van Dijk

Wouter Groenestijn

 

12e Kyu

Kees van Dommelen

Yonne Radstake

 

11e kyu (gele band)

Aaron de Hoogh

 

10e kyu (oranje band)

Emin Delic

Rijk de Groot

Mees Königs

 

8e kyu

Kevin Roeven

 

Speciaal examen Stoten

Rune Rutters

Brian van Delft

Mail Janmaat

 

Houd rekening met de examenkosten (7 euro) vanaf 11e kyu.

Heel veel succes met de voorbereiding, zet hem op!

 

 

Stage (examens)

Stage Wilko Vriesman sensei

Op zondag 9 november zal Wilko Vriesman sensei (6e dan en tech directeur) een stage komen geven in Breda. De stage is toegankelijk voor alle niveau’s en voor alle dojo’s. Er zal getraind worden in de judozaal van sportcomplex de drie linden in Prinsenbeek van 10:00 – 12:30. Wilko biedt tijdens zijn lessen een duidelijke opbouw voor elk niveau, en geeft op heldere wijze les in de principes binnen Aikido. Zet deze datum dus vast in je agenda.

Stage Christian Tissier Shihan in Amsterdam

De stage van Christian Tissier Shihan in Amsterdam werd goed bezocht. Vanuit onze dojo hebben Rudi, Reinier, Gilbo en Maurice de stage bezocht. Tissier hield zich deze keer voornamelijk bezig met basistechnieken en legde duidelijk uit wat de relatie tussen tori en uke moet zijn, en dat het doel van uke moet zijn om de acties van tori te neutraliseren en niet te blokkeren. Tori moet op zijn beurt telkens een punt voor blijven op uke. Voor elk niveau viel er wat te leren, wat de stage voor elke Aikidoka interessant maakte. Een intensief en geslaagd weekend.

Examens juni 2014

De leerlingen die in juni op examen mogen zijn:

6e kyu

Jan van Dommelen

Maurice Heijmans

5e kyu

Sebastian Nijdam

4e kyu

Sander van Doorn

2e kyu

Arno Nieuwstad

Succes met de voorbereiding.

  • Kalender
    • Din 26-8-2014: Start nieuwe seizoen Oosterhout
    • Don 28-8-2014: Start nieuwe seizoen Breda
    • Zon 9-11-2014: Stage Wilke Vriesman sensei

    Plugin by: Free Online Movies