Stage Wilko Vriesman in Breda

Het is bijna zover…

Op 9 november geeft Wilko Vriesman sensei een stage in Breda. De les begint om 10:00 uur en duurt tot 12:00 uur. Inschrijven is mogelijk vanaf 9:30 uur.

De leden van Aikido Centrum Breda en Aikido Centrum Oosterhout wordt verzocht rond 9:30 aanwezig te zijn om te helpen met het leggen van de mat. Zo zijn we er zeker van dat de mat er op tijd ligt en we om 10:00 uur ook echt met de les kunnen beginnen. We hopen op een goede opkomst en een leuke training. Tot op de mat.

Examen stage 2014 Breda

examenstage_2014

Herfstvakantie (update)

Tijdens de herfstvakantie kunnen we de zaal in. Dinsdag en Donderdag kan er getraind worden van 20:00 – 21:30. We gaan trainen voor de examens, vandaar dat we gewoon door trainen. Doe er je voordeel mee.

Talentontwikkeling oktober

Op zondag 12 oktober was er weer een talentontwikkeling in Papendal Arnhem. Deze keer stond de les in het teken van technieken die tijdens de demonstratie op de AN dag gedemonstreerd zullen worden. We hebben behandeld hoe je technieken goed demonstreert en we hebben een opzet voor de demonstratie gemaakt. Naast de voorbereiding op de demonstratie is er ook lekker en hard getraind. Vanuit onze dojo heeft Kevin Reuter deelgenomen aan de talentontwikkeling.

IMG_1559 IMG_1558 IMG_1557 IMG_1555

Wapenstage Bruno Gonzalez sensei

Op zaterdag 11 oktober gaf Bruno Gonzalez sensei een wapenstage in Haarlem. Bruno gaf dit jaar ook les op de zomerschool. Tijdens de wapenstage behandelde Bruno dezelfde concepten, zie een situatie voordat je reageert en reageer correct. Het eerste deel van de les werd er gewerkt met jo, het tweede deel van de les met zwaard. Er werd voornamelijk getraind met het fixeren van de partner en daarna een techniek maken, op verschillende aanvallen werd er een techniek gemaakt. Het maakt dus niet uit welke aanval uke maakt, het antwoord van tori blijft hetzelfde. Het enige wat gezien moet worden is richting en afstand. En dat bleek lastiger dan het klinkt. Een zeer interessante training.IMG_1539 IMG_1541 IMG_1544 IMG_1546

Examen kandidaten december 2014

De examens worden gehouden op 14 december 2014 in Breda deze keer. We trainen vanaf 10:00 uur in de judozaal van de drie linden. De volgende leden mogen voorbereiden op hun examen:
6e kyu
Ben Quispel
Mike Visser
Maxim Visser
5e Kyu
Jan van Dommelen
Maurice Heijmans
4e kyu
Sander van Doorn
3e kyu
Ryac van Gool
Henny van Meel
2e kyu
Bianca de Miranda
Kevin Reuter
1e kyu
Gilbo van Gool
Of je definitief op kan voor examen hoor je 4 weken voor het examen. Tijdens de voorbereiding in de lessen wordt bekeken of je het examen met voldoende resultaat kunt behalen. Er zullen meerdere momenten zijn waarop proefexamens worden afgenomen, maak hier dus goed gebruik van. Succes met de voorbereiding.

Examens december 2014

De examens worden gehouden op zondag 14 december. We beginnen zoals altijd met trainen om 10:00 uur. Dit keer word de examenstage gehouden in de drie linden in Prinsenbeek.

Dit weekend worden de examenkandidaten op de site gezet en zal nadere informatie erbij gezet worden.

Wilko Vriesman Stage Breda

Stage Wilko Vriesman Breda

 

I.A.F. meeting Cluj, Roemenie

Afgelopen weekend was de IAF meeting. Elke 4 jaar word door de IAF een congres georganiseerd, en binnen die 4 jaar worden er enkele meetings van de directing commitee georganiseerd. Tijdens deze meetings geven verschillende leraren les en wordt er veel overlegd over het reilen en zeilen binnen de Aikido wereld. Tijdens deze meeting waren er seminars van Waka Sensei, Chrsitian Tissier Shihan, Ulf Evenas Shihan, Peter Goldsbury Sensei, John Rogers Shihan, Kei Izawa Shihan en WIlko Vriesman Sensei.. De seminars werden op zondag afgesloten met demonstraties. Vanuit Nederland werd er onder leiding van Wilko Vriesman een NAF team geformeerd, hierin zaten: Caroline Bied Charreton, Satomi Ishikawa, Lijnie Reijers, Frank Groenen, Rene Habraken, Marcel Reijers en Matjaz Salig. Tijdens de demo kwamen elementen van Tissier en Fujita naar boven. De demo werd door de toeschouwers zeer goed ontvangen.

De demo is te zien op https://www.facebook.com/video.php?v=10202885646961694

Team Nederland

2e en 3e dan voorbereidingen

2de en 3de Dan jPeg

 

Plugin by: Free Online Movies