Wilko Vriesman Stage Breda

Stage Wilko Vriesman Breda

I.A.F. meeting Cluj, Roemenie

Afgelopen weekend was de IAF meeting. Elke 4 jaar word door de IAF een congres georganiseerd, en binnen die 4 jaar worden er enkele meetings van de directing commitee georganiseerd. Tijdens deze meetings geven verschillende leraren les en wordt er veel overlegd over het reilen en zeilen binnen de Aikido wereld. Tijdens deze meeting waren er seminars van Waka Sensei, Chrsitian Tissier Shihan, Ulf Evenas Shihan, Peter Goldsbury Sensei, John Rogers Shihan, Kei Izawa Shihan en WIlko Vriesman Sensei.. De seminars werden op zondag afgesloten met demonstraties. Vanuit Nederland werd er onder leiding van Wilko Vriesman een NAF team geformeerd, hierin zaten: Caroline Bied Charreton, Satomi Ishikawa, Lijnie Reijers, Frank Groenen, Rene Habraken, Marcel Reijers en Matjaz Salig. Tijdens de demo kwamen elementen van Tissier en Fujita naar boven. De demo werd door de toeschouwers zeer goed ontvangen.

De demo is te zien op https://www.facebook.com/video.php?v=10202885646961694

team NL Team Nederland Christian Tissier shihanWaka sensei

Wilko Vriesman Stage bij Wim van Gils

wilko vriesman stage Beerse

2e en 3e dan voorbereidingen

2de en 3de Dan jPeg

Aikido Nederland Lustrum Stage

aikido nederland lustrum

 

Christian Tissier in Cerfontaine

Van 12 tot en met 16 augustus gaf Christian Tissier shihan een zomerschool in Cerfontaine Belgie. Het niveau liep redelijk uiteen, daardoor besteedde Tissier aandacht aan de basis, en gaf hij verdieping voor de mensen die het nodig hadden. In de ochtend werd er vooral gewerkt met de boken kata’s, waarna er verder gegaan werd met Aikido. Vanuit Nederland was er redelijke opkomst, en samen mensen uit heel europa (en verder) was het goed samen trainen.

 

Zomer school Christian Tissier Roque Brune

Mijn vader en ik hebben weer een week stage gelopen en het was heel erg interessant en leuk. De bokentraining volgde ik altijd samen met mijn vader en de aikidotrainingen heb ik vooral met zwarte band dragers getraind. Het mooiste vond ik dat ik met Wilko Vriesman heb getraind en dat Christian Tissier een paar keer bij mij langs kwam om sommige technieken voor te doen.
We begonnen weer veel vanuit de basis en zijn daarna dieper op de technieken ingegaan. Het was een zware en warme week maar de week vloog voorbij . We hadden het enorm naar onze zin en hebben weer veel geleerd.

Groetjes Christian Meyer.

Applicatie training

Op zondag 31 augustus is er weer een applicatie training. Tijdens deze training zullen wat meer practische principes aan bod komen. Een aantal leden hebben zo’n training al een keer gehad, en dit viel goed in de smaak. De applicatie training wordt gehouden van 13:00 tot 15:00 aan de veemarkt 151 in Amsterdam. Zorg dus dat je erbij bent, een mooie start voor het nieuwe seizoen.

Start nieuwe seizoen

Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad, en is de batterij weer volledig opgeladen voor het nieuwe seizoen.

Op dinsdag 2 september trappen we af in Oosterhout, en op Donderdag 5 september in Breda.

Nog 3 weken rustig aan doen, en dan kunnen we er weer een heel seizoen voor gaan. Tot 2 september.

DAF summer school

Tijdens de zomerschool werd er twee dagen lesgegeven door Bruno Gonzalez. Bruno gaf heldere concepten waarmee men moest werken. Dit waren onder andere het zien van een situatie zodat er een juiste beslissing op het juiste moment gemaakt kan worden. Daarnaast is het aan uke om de situatie te bekijken en posities innemen die de acties van tori annuleren. Dit betekend niet dat er geblokkeerd moet worden, maar er moet op zo’n manier bewogen worden dat tori zijn actie niet meer kan maken en dus eerder de beslissing had moeten nemen of een andere beslissing moet nemen. Dit klinkt makkelijk maar bleek in de training erg lastig. Vaak anticiperen we teveel en zien we niet hoe de situatie echt in elkaar steekt. Wilko ging hierop door, en accentueerde de beslissingsmomenten. Een belangrijk onderdeel van de training tijdens de lessen van Wilko was het aangaan van een interactie doormiddel van irimi. Ook dit jaar was het weer een zeer leerzame zomerschool. Weer voldoende inspiratie voor het nieuwe seizoen. Vandaag en zaterdag is de zomerschool nog bezig, dus pak nog wat lessen mee.

  • Kalender
    • Zon 9-11-2014: Stage Wilke Vriesman sensei

    Plugin by: Free Online Movies