Mei vakantie

Tijdens de mei vakantie zal er geen training zijn voor de jeugd in Oosterhout.

De volwassenen trainen van 20.00 tot 21.30.

Vanaf dinsdag 13 mei 2014 is het programma weer normaal.

Prettige vakantie.

Paas stage

Zaterdag 21 en zondag 22 april geeft Wilko Vriesman sensei een paasstage in de Vriesman dojo aan de Veemarkt 151 te Amsterdam. Wilko geeft op zeer toegankelijke wijze les, en bied stof voor de beginnende en gevorderde Aikidoka. Zorg dus dat je van de gelegenheid gebruik maakt, en pak een dag (of weekend) mee.

Paasstage   olv. Wilko Vriesman
20-21 april
Veemarkt 151, Amsterdam
Zo   20/04:   10 – 12:30; 14 – 16
Ma   21/04:   10 – 13
€ 20 per dagdeel, € 35 per dag, € 50 gehele stage
www.wilkovriesman.nl / 06-54778193

Stage Ikeda shihan

Op woensdag 25 april geeft Ikeda shihan een stage in sporthal de pijp aan de lizzy ansinghstraat in Amsterdam. De stage zal worden gehouden van 20:00 -22:00. Maak van de gelegenheid gebruik om van Ikeda sensei te leren, hij heeft een unieke manier van werken. Op donderdag 26 april in hij in Leiden.

Examens juni

De examens voor de volwassenen worden gehouden op 22 juni in Venlo. De kandidaten worden binnenkort bekend gemaakt, en een complete lijst zal dan op de site worden gezet. De aankomende weken beginnen we met intensief voorbereiden op de examens,.

Kobayashi sensei in Nederland

Deze week (10 februari t/m 16 februari) in Kobayashi sensei in Nederland. Elke dag geeft hij les in een andere plaats. Kobayashi sensei geeft les op de hombu dojo, en kenmerkt zich door zijn enthousiasme in het lesgeven. Hij werkt lekker stevig en is toegankelijk voor beginners, en bied tegelijkertijd veel voor gevorderden. De stages zijn gratis als je lid bent van Aikido Nederland. Pak dus (een aantal) stages mee.

Rooster Kobayashi sensei

Wo 12 Yuwakai, Amsterdam: Heinzestraat 9 20.00 – 21.30 www.yuwakai.nl
Do 13 AKN, Poortugaal Albrandsewaardsedijk 74 19.30 – 21.00 www.bushidojo.nl
Vr 14 ASN, Breda Ruisbroecstraat 21 19.30 – 21.00 www.aikidonederland.com
Za 15 DAF, Amsterdam Vriesman-dojo, Veemarkt 151 10.00 -12.30 www.dutchaikikai.nl
Zo 16 CABN, Ameland Klein vaarwater, Buren 10.00 -12.20 www.aikido-cabn.nl

Christian Tissier shihan in Amay

Afgelopen zondag 9 februari was de stage van Christian Tissier shihan in Amay (België). Een goed niveau op de mat, gecombineerd met hard werken maakte het tot een geslaagde stage. Tissier gaf veel uitleg over het vinden van de juiste positie en je in die positie vrij zetten. Als de positie goed is moet je die niet meer corrigeren.

Nog een aantal geslaagden

Met een lichte vertraging zijn de afgelopen week de volgende Aikidoka geslaagd voor hun volgende graad.

Yonne Radstake  13e kyu
Peppijn Janssens 4e kyu
Christian Meyer 2e kyu
Helmut Meyer 1e kyu

Allen van harte gefeliciteerd!

Stage Christian Tissier

Op zondag 12 januari was de stage van Christian Tissier shihan in Braschaat. Zoals elk jaar was deze weer goed georganiseerd door Wim van Gils. De stage kreeg een extra internationaal karakter door de aanwezigheid van mensen uit diverse landen zoals Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk maar ook Chili en Japan. Onder de heldere uitleg van Tissier werd en hard getraind op het vinden van juiste posities. Als de positie goed is moet je deze niet meer veranderen. Uke speelt hierin een actieve rol. Zorg dat je in beweging blijft en niet stil staat aldus Christian. Vanuit Breda en Oosterhout waren Rudy, Bianca, Henny en Arno aanwezig. Een mooie opkomst.

Applicatie stage

Op zaterdag 18 januari was de applicatie stage, waarin een meer praktische toepassing van Aikido wordt benaderd. Deze stage werd gegeven door Wilko Vriesman (6e dan Aikikai) samen met Frank Groenen. Wilko gaf de principes aan waaraan je moet voldoen wil je Aikido toepasbaar kunnen maken. Niet bezig zijn met vechten, maar je houden aan de principes van Aikido, uke niet fysiek willen bewerken, maar punten pakken waarover je een techniek kan laten lopen. Over een ochtend werd er met een klein groepje gemotiveerde Aikidoka’s gewerkt op aanvallen als jodantsuki, de hoek en de knie. Vanuit Breda waren Rudy en Gilbo op de stage aanwezig.

Talentontwikkeling januari

Op zondag 19 januari was de talentontwikkeling in Papendal. Deze keer gaven Lijnie en Frank les. Vanuit basis verplaatsingen werd een begin gemaakt aan randori. Dit bleek nog best lastig met zoveel aanvallers. Er was ook dit keer weer een goede opkomst en jeugd uit verschillende dojo’s (en zelfs bonden) werkten goed samen om randori onder de knie te krijgen. Rune uit Oosterhout was van onze dojo aanwezig. De volgende talentontwikkeling is op zondag 16 maart. Tot dan.

  • Kalender
    • Zon 22-6-2014: Stage en Examens

    Plugin by: Free Online Movies